Hozzávalók:
- 4 csirkecomb, vagy ennek megfelelő mennyiségű pulykacomb,
- 50 dkg erdei gomba, vagy csiperke,
- 1 dl száraz fehérbor,
- só,
- bors,
- kakukkfű,
- bazsalikom,
- étolaj,
- 6 gerezd fokhagyma,
- darált paprikakrém,
- 40 dkg csuszatészta,
- 15 dkg füstölt reszelt sajt,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 4 dl paradicsomlé,
- 2 kk provence-i fűszerkeverék
Elkészítése.
A csirkecombok bőrét lenyúzom, kicsontozom, ( nem muszáj, de így jobb! ) a húst megsózom, borsozom. 2 ek olajat egy serpenyőben megforrósítok, és a comboknak mindkét oldalát megpirítom, majd a fehérbort öntök alá, és 20-25 perc alatt puhára párolom.
A gombát megtisztítom, és felszeletelem. Egy serpenyőben 2 ek olajat forrósítok, a gombát beledobom, és fűszerezem sóval, borssal, rányomom a fokhagymát, és ráteszem a darált csípős paprikát. Pár percig , közepes lángon megpárolom. Megszórom kakukkfűvel, és a levét elfőzöm pár perc alatt gyakran kevergetve.
Elkészítem a paradicsom öntetet : a vöröshagymát megaprítom, és 2 ek olajon megpárolom. Hozzáadom a paradicsomlevet, a provence-i fűszerkeveréket, a bazsalikomot, sózom, borsozom. 10 15 percig főzöm, besűrítem.
Enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, lecsepegtetem, és a gombára csúsztatom, és összekeverem.
A gombás tésztának a felét egy sütőtálba öntöm, ráhelyezem a csirkecombokat, megöntözöm a paradicsom öntet felével, ráteszem a maradék gombás tésztát, és ismét a paradicsom öntet következik, Tetejére szórom a reszelt sajtot, és 200 °C-on 30-35 perc alatt készre sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: