Anna konyhája

Csusza-csőben sült csirkecomb

 005_27.JPG

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb, vagy ennek megfelelő mennyiségű pulykacomb,
  • 50 dkg erdei gomba, vagy csiperke,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • bazsalikom,
  • étolaj,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • darált paprikakrém,
  • 40 dkg csuszatészta,
  • 15 dkg füstölt reszelt sajt,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 dl paradicsomlé,
  • 2 kk provence-i fűszerkeverék

Elkészítése.

A csirkecombok bőrét lenyúzom, kicsontozom, ( nem muszáj, de így jobb! ) a húst megsózom, borsozom. 2 ek olajat egy serpenyőben megforrósítok, és a comboknak mindkét oldalát megpirítom, majd a fehérbort öntök alá, és 20-25 perc alatt puhára párolom.

A gombát megtisztítom, és felszeletelem. Egy serpenyőben 2 ek olajat forrósítok, a gombát beledobom, és fűszerezem sóval, borssal, rányomom a fokhagymát, és ráteszem a darált csípős paprikát. Pár percig , közepes lángon megpárolom. Megszórom kakukkfűvel, és a levét elfőzöm pár perc alatt gyakran kevergetve.

Elkészítem a paradicsom öntetet : a vöröshagymát megaprítom, és 2 ek olajon megpárolom. Hozzáadom a paradicsomlevet, a provence-i fűszerkeveréket, a bazsalikomot, sózom, borsozom. 10 15 percig főzöm, besűrítem.

Enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, lecsepegtetem, és a gombára csúsztatom, és összekeverem.

A gombás tésztának a felét egy sütőtálba öntöm, ráhelyezem a csirkecombokat, megöntözöm a paradicsom öntet felével, ráteszem a maradék gombás tésztát, és ismét a paradicsom öntet következik, Tetejére szórom a reszelt sajtot, és 200 °C-on 30-35 perc alatt készre sütöm.

010_24.JPG

012_21_1.JPG

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!