Anna konyhája

Baszk csirke

004_26.JPG

Hozzávalók.

  • 4 csirkecomb,
  • só, őrölt bors,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • 5 db paradicsom,
  • 5 db paprika,
  • 10 dkg bacon szalonna, (vagy hajszál vékonyra szelt húsos házi szalonna )
  • 3-4 babérlevél,
  • bazsalikom,
  • olaj,
  • 2 dl száraz fehér bor,
  • 1 dl paradicsomlé,
  • 2 kk csípős paprikakrém,
  • 20 dkg spagetti

Elkészítése:

A csirkecombokat lesózom.

A hagymákat megtisztítom. A vöröshagymát vékonyra felkarikázom.

A paradicsomot, paprikát felszelem.

A sütőtálamat a szalonna szeletekkel kibélelem. A vöröshagymát rászórom, a combokat ráhelyezem.Rászórom a paradicsomot, paprikát. Rányomom a fokhagymát.Fűszerezem bazsalikommal, borssal. Meglocsolom kb 1/2 dl olajjal, ráöntöm a bort, és a paradicsomlét. A tálat lefedem és 180 °C-os sütőbe tolom, és kb 1 óra alatt puhára párolom.

A megfőtt csirkecombokat egy fóliával bélelt sütőtálra szedem, a szalonna szeleteket rárakom, és a sütőbe visszatéve pirosra sütöm.

A visszamaradt húsléből a babérlevelet kidobom, és a többit botmixerrel pépesítem. Hozzáteszem a csípős paprika krémet, ha szükséges utána fűszerezek, és összeforralom. Ha hígnak találom, 1-2 ek vízben elkeverek 1 ek lisztet, és besűrítem vele az öntetet.Ha a kellő mennyiségű zöldség bele van téve, erre nincs általában szükség.

Enyhén sós vízben a spagettit kifőzöm, jól lecsöpögtetem.   Egy ek oliva olajat egy serpenyőben felforrósítok a spagettit gyorsan átforgatom, megpirítom rajta.

Tálaláskor a tálba teszem a csirkecombokat, megöntözöm az öntettel, és a combok közé illesztem a villával kis halmokba feltekert spagettit. Díszítésként egy kis bazsalikommal szórtam be.

005_24.JPG

006_23.JPG

001_25.JPG

a combokat kiszedtem és fóliára raktam

003_27.JPG

a zöldségeket összeturmixoltam

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!