Anna konyhája

Bagett

 019_11_1.JPG

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 kk só,
  • 2 kk sikér,
  • 3 dl meleg víz,
  • 1 kk cukor

Elkészítése:

A kimért lisztet a kelesztőtálba teszem. Közepébe kis mélyedést csinálok, és az élesztőt belemorzsolom, pici cukorral megszórom, majd egy dl  langyos vízzel összekeverem.Pár perc alatt az élesztő felfut.

Hozzáöntöm a többi langyos vizet, amibe előtte a sót feloldottam, és a szokásosnál keményebb tésztát dagasztok. Az elkészült feszes, sima tésztát liszttel behintem, lefedem, és langyos helyen legalább 3 órát kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítom, 3 részre osztom, alaposan átgyúrom, gombóccá formázom, és egy fél órát letakarva pihenni hagyom.

Kerek lappá sodrom, majd a négy oldalát visszahajtom, és a két sarkától kezdve visszahajtogatom,közben lenyomkodom. Amikor középen összeérnek kicsit összecsipkedem, majd megfordítom, meghengergetem, és a bagettsütőbe teszem. Éles pengével ferde bevágásokat ejtek rajtuk. Fél órát langyos helyen pihentetem, majd a felületüket langyos, sós vízzel bekenem.

A 220 °C-ra előmelegített sütő aljába vizet teszek egy edénybe, majd a bagetteket is beteszem. Kb negyed óra múlva ismét bekenem sós vízzel, és hagyom még egy 15-20 percet sülni.

021_6.JPG

001_24_2.JPG

014_18.JPG

007_1.JPG

012_1.JPG

009_1.JPG

 

014_1.JPG

015_1.JPG

029_1.JPG

025_1.JPG

028.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!