Hozzávalók.
- 2-2,5 kg ponty,
- 3-4 nagy fej vöröshagyma,
- só,
- 4- 5 ek. őrölt pirospaprika,
- 2 dl fehérbor,
- 1 dl paradicsomlé,
- 3-4 db cseresznyepaprika,
- gyufatészta.
Elkészítése.
A felszeletelt halat lesózzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A vöröshagymákat apróra szeljük, és kb 2 l vízben feltesszük főn lehetőleg bográcsba, szabad tűzőn.
Merülő turmixszal szétveretjük, majd visszatesszük a tűzre. Ha forr a hal szeleteket belerakjuk, és ismét forrásig hevítjük. A forrásban lévő hallébe beletesszük a pirospaprikát, beleöntjük a fehérbort, picit később a paradicsomlét.Ha szükséges utána sózunk beletesszük a cseresznyepaprikát.
Keverni nem szabad, csak rázogatni, forgatni. (bográcsba ). A hal főléséhez kb 20 perc kell.
A Duna mellett gyufatésztával tálalják, természetesen bográcsból !
Második fogásként túrós csusza pörccel dukál hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: