Anna konyhája

Dunai halászlé

009_20.JPG

Hozzávalók.

  • 2-2,5 kg ponty,
  • 3-4 nagy fej vöröshagyma,
  • só,
  • 4- 5 ek. őrölt pirospaprika,
  • 2 dl fehérbor,
  • 1 dl paradicsomlé,
  • 3-4 db cseresznyepaprika,
  • gyufatészta.

Elkészítése.

A  felszeletelt halat lesózzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A vöröshagymákat apróra szeljük, és kb 2 l vízben feltesszük főn lehetőleg bográcsba, szabad tűzőn.

Merülő turmixszal szétveretjük, majd visszatesszük a tűzre. Ha forr a hal szeleteket belerakjuk, és ismét forrásig hevítjük. A forrásban lévő hallébe beletesszük a pirospaprikát, beleöntjük a fehérbort, picit később a paradicsomlét.Ha szükséges utána sózunk  beletesszük a cseresznyepaprikát.

Keverni nem szabad, csak rázogatni, forgatni. (bográcsba ). A hal főléséhez kb 20 perc kell.

A Duna mellett gyufatésztával tálalják, természetesen bográcsból !

Második fogásként túrós csusza pörccel dukál hozzá.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!