Hozzávalók:
- 5 db közepes burgonya,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- 1 tojás,
- só,
- őrölt bors,
- petrezselyemlevél felaprítva,
- 2 ek liszt,
- 6 szelet mellfilé,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése.
A mellfilé szeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom.
A burgonyákat lereszelem, sózom, és pár percet állni hagyom. A hagymákat aprítógépbe teszem, és megaprítom.
A burgonyából a képződött levet kifacsarom. Borsozom, beleteszem a megaprított hagymákat, tojást, lisztet, petrezselymet, és összekeverem.
Egy nagyobb méretű tepsit kiolajozok. A hússzeleteknek megfelelő méretű lepénykékkel alábélelek a hússzeleteknek. Ráhelyezem a mellfiléket, majd újabb adag burgonyát teszek rájuk, amivel teljesen betakarom a hússzeleteket. 200 °C-os sütőbe teszem. Kb 10 perc múlva, ha az alja már pirulni kezd, egy lapáttal megfordítom. A tetejére reszelt sajtot szórok, és visszateszem a sütőbe, amíg meg nem pirul az alja, ill. ráolvad a sajt.
Majonézes káposztasalátával tálalom.
Ez nagyon jó lehet, külön szeretjük a tócsnit és a csirkemellet, ezt biztosan kipróbálom. Sok sikert. A medvehagymának most lesz a szezonja, bár még a fagyóban is van, azt is kipróbálom.
Szeretettel látlak a http://www.batornyul.blog.hu oldalon.