Anna konyhája

Tócsniba bújtatott mellfilé

016_11.JPG

Hozzávalók:

  • 5 db közepes burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • 1 tojás,
  • só,
  • őrölt bors,
  • petrezselyemlevél felaprítva,
  • 2 ek liszt,
  • 6 szelet mellfilé,
  • olaj a sütéshez,

Elkészítése.

A mellfilé szeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom.

A burgonyákat lereszelem, sózom, és pár percet állni hagyom. A hagymákat aprítógépbe teszem, és megaprítom.

A burgonyából a képződött levet kifacsarom. Borsozom, beleteszem a megaprított hagymákat, tojást, lisztet, petrezselymet, és összekeverem.

Egy nagyobb méretű tepsit kiolajozok. A hússzeleteknek megfelelő méretű lepénykékkel alábélelek a hússzeleteknek. Ráhelyezem a mellfiléket, majd újabb adag burgonyát teszek rájuk, amivel teljesen betakarom a hússzeleteket.  200 °C-os sütőbe teszem. Kb 10 perc múlva, ha az alja már pirulni kezd, egy lapáttal megfordítom. A tetejére reszelt sajtot szórok, és visszateszem a sütőbe, amíg meg nem pirul az alja, ill. ráolvad a sajt.

Majonézes káposztasalátával tálalom.

002_21.JPG

004_25.JPG

008_19_1.JPG

017_10.JPG

013_17.JPG

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Takács Gyuláné Erzsike says:

    Ez nagyon jó lehet, külön szeretjük a tócsnit és a csirkemellet, ezt biztosan kipróbálom. Sok sikert. A medvehagymának most lesz a szezonja, bár még a fagyóban is van, azt is kipróbálom.
    Szeretettel látlak a http://www.batornyul.blog.hu oldalon.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!