Tészta hozzávalói:
- 10 dkg liszt,
- 6 dkg vaj,
- 3 dkg cukor,
- 1 tojássárgája,
- csipet só,
- reszelt citromhéj,
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom, és hűtőbe teszem legalább egy órát.
Lisztezett gyúrólapon kerekre sodrom ( 23 cm átmérőjű kör lap ), és a kivajazott, lisztezett tortaforma aljába illesztem. 180 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom. Sütőpapírból a tortaforma magasságával megegyező szélességű csíkot vágok olyan hosszúságban, amivel a tortaforma szélét belülről ki tudom bélelni.
Krém hozzávalói.
- 4 dl natúr joghurt,
- 25 dkg túró,
- 10 dkg porcukor,
- 1 cs van cukor,
- 30 gr zselatin,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 cs. habfixáló
- 2 kisebb narancs a pürésítéshez, és 1 db nagyobb a díszítéshez,
- 1 tk. zselatin a narancspüréhez,
- 1 cs. narancsos tortazselé + 1 ek cukor
Elkészítése:
A narancsokat megtisztítom, felszelem és pépessé turmixolom.
A joghurtot és a túrót egy keverőtálba összeturmixolom. hozzáadom a porcukrot, van cukrot, és összekeverem.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.
30 gr zselatint 1 dl vízben felfőzök, majd pár perc hűtés után folytonos keverés mellett a joghurtos krémhez adom.A keményre vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverem.
1 tk zselatint 2-3 ek vízzel felfőzök és a pépesített narancshoz keverem.
Összeállítás:
A díszítésre szánt narancsot megtisztítom, és egyenletes, vékony körszeleteket vágok belőle.
A kibélelt tortaformába öntöm a krém felét, óvatosa elsimítom, majd ráöntöm a narancspépet, és villával összekeverem az alatta levő krémmel, majd rásimítom a többi joghurtos krémet is.
A tetejére rendezem a narancs karikákat, és a hűtőbe teszem dermedni.
A tortazselét az útmutatásnak megfelelően elkészítem, és a lehűtött torta tetejére öntöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: