Anna konyhája

Joghurtos-túrós narancstorta Dödinek

028_4_2.JPG
 

Tészta hozzávalói:

  • 10 dkg liszt,
  • 6 dkg vaj,
  • 3 dkg cukor,
  • 1 tojássárgája,
  • csipet só,
  • reszelt citromhéj,

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrom, és hűtőbe teszem legalább egy órát.

Lisztezett gyúrólapon kerekre sodrom ( 23 cm átmérőjű kör lap ), és a kivajazott, lisztezett tortaforma aljába illesztem. 180 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom. Sütőpapírból a tortaforma magasságával megegyező szélességű csíkot vágok olyan hosszúságban, amivel a tortaforma szélét belülről ki tudom bélelni.

Krém hozzávalói.

  • 4 dl natúr joghurt,
  • 25 dkg túró,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 cs van cukor,
  • 30 gr zselatin,
  • 2,5 dl habtejszín,
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 kisebb narancs a pürésítéshez,  és 1 db nagyobb a díszítéshez,
  • 1 tk. zselatin a narancspüréhez,
  • 1 cs. narancsos tortazselé + 1 ek cukor

Elkészítése:

A narancsokat megtisztítom, felszelem és pépessé turmixolom.

A joghurtot és a túrót egy keverőtálba összeturmixolom. hozzáadom a porcukrot, van cukrot, és összekeverem.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

30 gr zselatint 1 dl vízben felfőzök, majd pár perc hűtés után folytonos keverés mellett a joghurtos krémhez adom.A keményre vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverem.

1 tk zselatint 2-3 ek vízzel felfőzök és a pépesített narancshoz keverem.

Összeállítás:

A díszítésre szánt narancsot megtisztítom, és egyenletes, vékony körszeleteket vágok belőle.

A kibélelt tortaformába öntöm a krém felét, óvatosa elsimítom, majd ráöntöm a narancspépet, és villával összekeverem az alatta levő krémmel, majd rásimítom a többi joghurtos krémet is.

A tetejére rendezem a narancs karikákat, és a hűtőbe teszem dermedni.

A tortazselét az útmutatásnak megfelelően elkészítem, és a lehűtött torta tetejére öntöm.

dsc08968.JPG

dsc08969.JPG

dsc08982.JPG

023_9_1.JPG

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!