Hozzávalók.
- 50 dkg brokkoli,
- 30 dkg burgonya,
- 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma,
- 1 ek étolaj,
- 2 dl főzőtejszín,
- só, őrölt bors,
- 15 dkg edámi sajt,
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem, megmosom, a burgonyát meghámozom, megmosom, kockákra szelem. A hagymákat megtisztítom, felaprítom.
A hagymákat az olajban üvegesre párolom, hozzáadom a burgonyát és a brokkolit, és rövid ideig kevergetem.
Fél liter vízzel felöntöm, sózom, borsozom, tejszínt hozzáöntöm, lefedem, és 10 15 percig főzöm, amíg a brokkoli és a burgonya megpuhul.
A sajtot lereszelem. A levest összeturmixolom, ha kell utána ízesítem, hozzáadok 10 dkg sajtot és hagyom, hogy beleolvadjon.
A levest előmelegített tányérokba merem, és sajtot szórok rá. Friss ropogós kenyérrel kínálom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: