Anna konyhája

Fokhagymás sült tarja zöldséges rizzsel

 014_8_.JPG

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja,
  • só,
  • őrölt bors,
  • magyaros fűszerkeverék,
  • 10 gerezd fokhagyma,
  • olaj,
  • 2 dl fehérbor,
  • 3 dl rizs,
  • 1 bögre cukorborsó,
  • 1 bögre zöldbab,
  • 1 nagy fej vöröshagyma vékony karikákra szeletelve,
  • 2 szál sárgarépa felkockázva,

Elkészítése:

Előző nap befűszerezem a tarja szeleteket. Egyik oldalát sózom, borsozom, a másik oldalára magyaros fűszerkeveréket szórok. Egy fedeles jénai tálba rakom a szeleteket, minden darabot olajjal meglocsolva, és átnyomott fokhagymával gazdagon megszórva A  tetőt ráteszem és 1 napra a hűtőbe rakom.

A rizst alaposan, több vízben megmosom. “-3 ek olajban pár percig üvegesre pirítom, majd 6 dl meleg vizet öntök rá. Ezzel párhuzamosan hozzáteszem a zöldségeket, megkeverem, lefedem, és hagyom lassan főni 10-15 percig, majd leveszem a tűzről, konyharuhával is letakarom, hogy gőzében  dagadjon.

Másnap a fűszeres olajat leöntöm a húsról egy serpenyőbe,  a hússzeleteket is rárakom, egy kis fehérborral meglocsolva. Elosztót teszek a serpenyő alá, és közepes lángon, időnként forgatva, fedő alatt sütöm. Lassan kell sütni, hogy a hús megpuhuljon, belül szaftos maradjon, kívül szép színt kapjon.

A vödrös savanyúságommal tálalom.

015_7_.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!