Hozzávalók:
- 28 dkg liszt,
- 18 dkg margarin,
- 10 dkg cukor,
- 2 tojássárgája,
- citromlé,
- só,
- 1 ek. tejföl
- 2 tojásfehérje,
- 20 dkg cukrozott darált dió.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy éjszakát hűtőben pihentetem.
Másnap 1/2 cm vékonyra nyújtom, és egy közepes méretű ( 32x 32 cm ) tepsit kivajazok, lisztezek, majd beleterítem.
Tetejét bekenem egy ecset segítségével a tojásfehérjével, tetejét beszórom a cukrozott dióval és 180 °C-on aranyszínűre sütöm. Porcukrot szórok rá.
Még melegen egy pogácsaszaggató szélességével megegyező méretű csíkokra szelem, majd a csíkokat a pogácsaszaggatóval félhold alakú formákra vágom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: