Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 2 ek. porcukor,
- só,
- kb 1,5 dl víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 cs. vanília pudingpor,
- 5 dl tej,
- 3-4 ek cukor,
- 50 dkg kimagozott meggy,
- 2-3 ek. cukor,
- fahéj
Tetejére:
- 1 db tojás
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává összegyúrom és hűtőbe teszem pihenni egy órát.
A pudingot a szokásos módon megfőzöm, majd lehűtöm.
A kimagozott meggyet felteszem 2-3 ek. cukorral főzni. Fahéjjal fűszerezem. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a levét el nem főtte. Lehűtöm.
A tésztát két részre veszem. Egyik felével kibélelek egy kivajazott, kerek piteformát úgy, hogy az oldalán pereme legyen.
Belesimítom a pudingot, majd főzött meggyet ráterítem.
A tészta másik felét kerek lappá nyújtom és befedem vele a pitét úgy, hogy az alsó tésztalappal összecsipkedem a szélét, megakadályozva ,hogy a keletkező meggylé ki tudjon folyni.
Egy tojást felütök, és a sütemény tetejét bekenem egy ecsettel.
180 °C-on sütöm, majd, hagyom kihűlni, porcukorral meghintem és utána szeletelem ki.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: