Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt,
- 1 /2 cs sütőpor,
- 8 dkg margarin,
- 5 dkg porcukor,
- vanília,
- 1 tojássárgája,
- pici só,
- 1 ek. holland kakaó,
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg áttört túró,
- 7 dkg porcukor,
- 1 tojássárgája,
- 2 tojásfehérje,
- 1 ek tejföl,
- 1 ek. búzadara.
Elkészítése:
A sütőporos liszttel elmorzsolom a margarint, hozzáadom a porcukrot, sót, vaníliát, kakaót és a tojásokat, majd összegyúrom sima tésztává. Két kis gombócot készítek, majd a hűtőbe teszem őket.
Az áttört túrót összekeverem a tojássárgájával, vaníliával, porcukorral, tejföllel,majd a darával. Keményre verem a két tojásfehérjét pici sóval, majd óvatosan a túrókrémhez keverem.
Egy kis püspökkenyér formát kivajazok, lisztezek, majd az egyik tésztagolyót lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom, és a forma aljába terítem, kibélelem vele. Ráöntöm a túrókrémet, majd a tetejére terítem a tészta másik felét.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: