Anna konyhája

Túrós – kakaós püspök

 012_15.JPG

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt,
  • 1 /2 cs sütőpor,
  • 8 dkg margarin,
  • 5 dkg porcukor,
  • vanília,
  • 1 tojássárgája,
  • pici só,
  • 1 ek. holland kakaó,

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg áttört túró,
  • 7 dkg porcukor,
  • 1 tojássárgája,
  • 2 tojásfehérje,
  • 1 ek tejföl,
  • 1 ek. búzadara.

Elkészítése:

A sütőporos liszttel elmorzsolom a margarint, hozzáadom a porcukrot, sót, vaníliát, kakaót és a tojásokat, majd összegyúrom sima tésztává. Két kis gombócot készítek, majd a hűtőbe teszem őket.

Az áttört túrót összekeverem a tojássárgájával, vaníliával, porcukorral, tejföllel,majd a darával. Keményre verem a két tojásfehérjét pici sóval, majd óvatosan a túrókrémhez keverem.

Egy kis püspökkenyér formát kivajazok, lisztezek, majd az egyik tésztagolyót lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom, és a forma aljába terítem, kibélelem vele. Ráöntöm a túrókrémet, majd a tetejére terítem a tészta másik felét.

Előmelegített sütőbe, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöm.

008_16.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!