Anna konyhája

Zöldbab főzelék

013_4_.JPG 

Hozzávalók:

  • 1/2kg  megtisztított zöldbab,
  • só,
  • bors,
  • pár csepp ecet,
  • 2 x 1 ek. liszt,
  • 2 ek. olaj,
  • 2 ek tejföl,
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítom, megmosom, feldarabolom.  Egy lábasban teszem és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Pár csepp ecetet teszek rá és felteszem főni.

Közben  egy kis rántást készítek. 1 ek. lisztet simára keverek  1-2 ek. olajjal, belenyomom a fokhagymát és aranysárgára pirítom. Leveszem a lángot és  1/2 kk. őrölt pirospaprikát belekeverek. Azonnal felöntöm a bab főző levével, felerősítem a lángot, és simára keverem. Ha szükséges vízzel higítom. Beleöntöm a babot, sózom, borsozom. 1 ek. lisztet simára keverek 2 ek. fejföllel és a főzelékhez adom.

A virsli oldalát éles késsel bevagdosom és kevés olajban mindkét oldalát hirtelen pirosra átsütöm. A főzelékre teszem és tálalom.

.012_7_.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!