Anna konyhája

Kijevi mellfilé

030_1.JPG 

Hozzávalók:

  • Mellfilé,
  • só,
  • bors,
  • apróra vágott petrezselyem levél,
  • szeletenként 1 ek. reszelt sajt, 2 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma,
  • panírozáshoz: szeletenként 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt, zsemlemorzsa, liszt + őrölt pirospaprika

 

Elkészítése:

A szoba hőmérsékletű vajat kikeverem pici sóval, borssal, petrezselyem levéllel, áttört fokhagymával és reszelt sajttal, és a hűtőbe teszem.

A mellfiléket jó tenyérnyi, vékony szeletekre vágom és fólia között kiklopfolom. Mindkét oldalát picit megsózom.

A lehűlt fűszeres vajat a szeletek felére helyezem, a másik felét ráhajtom és jól összenyomkodom.

A szeleteket duplán bepanírozom: Először sajtos zsemlemorzsába, majd tojásba, utána paprikás lisztbe. Majd megint tojásba és a végén még egyszer sajtos morzsába. Egy tálcára rakom és a hűtőbe teszem pár órára.

Egy teflon tepsibe 1/2cm magasan olajat öntök és a sütőbe előmelegítem  majd a hús szeleteket belerakom. 200°C-n sütöm, félidőben megforgatom.

Cukorborsós rizzsel körítettem.

029_3_.JPG

031_1.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!