Hozzávalók:
- Mellfilé,
- só,
- bors,
- apróra vágott petrezselyem levél,
- szeletenként 1 ek. reszelt sajt, 2 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma,
- panírozáshoz: szeletenként 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt, zsemlemorzsa, liszt + őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat kikeverem pici sóval, borssal, petrezselyem levéllel, áttört fokhagymával és reszelt sajttal, és a hűtőbe teszem.
A mellfiléket jó tenyérnyi, vékony szeletekre vágom és fólia között kiklopfolom. Mindkét oldalát picit megsózom.
A lehűlt fűszeres vajat a szeletek felére helyezem, a másik felét ráhajtom és jól összenyomkodom.
A szeleteket duplán bepanírozom: Először sajtos zsemlemorzsába, majd tojásba, utána paprikás lisztbe. Majd megint tojásba és a végén még egyszer sajtos morzsába. Egy tálcára rakom és a hűtőbe teszem pár órára.
Egy teflon tepsibe 1/2cm magasan olajat öntök és a sütőbe előmelegítem majd a hús szeleteket belerakom. 200°C-n sütöm, félidőben megforgatom.
Cukorborsós rizzsel körítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: