Anna konyhája

Mari meggyes pitéje

      

Hozzávalók:

  • 2 tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 10 dkg margarin,
  • sütőporos liszt
  • kimagozott meggy.

Elkészítése:

A cukrot a margarinnal és a tojással keverő géppel habosra keverem. Annyi sütőporos lisztet gyúrok hozzá, hogy puha, sima tésztát kapjak, ami már nem ragad a kezemhez. Két gombócot készítek belőle. Fóliába csomagolom, és 1 órára a hűtőbe teszem. Tepsi méretűre kinyújtom mindegyiket.

Margarinnal kikent, közepes méretű tepsibe ( 23×33 cm )teszem az egyik lapot. Kimagozott meggyet szórok rá, tetejét megcukrozom ( ízlés szerint ) és ráterítem a másik lapot. Tetejét villával megböködöm, hogy a gőz ki tudjon menni.
180 °C-os előmelegített sütőbe teszem, és 20 25 perc alatt aranybarnára sütöm. A tepsibe hagyom kihűlni, porcukorral megszórom, és négyzetekre szeletelem, tálra rakom.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!