Anna konyhája

Almás cobbler

 

Hozzávalók:

  • 8 dkg szoba hőmérsékletű margarin,
  • 7 dkg cukor,
  • vanília,
  • 1 tojás,
  • pici só,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 kg alma megtisztítva, szeletekre vágva,
  • 2,5 dkg vaj,
  • 4-5 ek. nádcukor. (ízlés szerint! )

Elkészítése:

A margarint a cukorral, vaníliával, sóval, tojással keverő géppel habosra keverem, majd hozzá adagolom a sütőporos lisztet és hűtőbe teszem.

Ezalatt egy tepsibe ( kb 30×30 cm-es ) darabolom a 2,5 dkg margarint, megszórom a cukorral és a 200 °C-ra előmelegített  sütőbe teszem karamellizálódni. Mikor a cukor kezd átforrósodni, kiveszem és gyorsan rárakom a felszeletelt almát. Visszateszem a sütőbe és kb. 20 percig sütöm, párolom, majd a félretett tésztát ráreszelem vagy rácsipkedem, és tovább sütöm, míg a tészta pirulni nem kezd. A tepsibe hagyom kihűlni. Mikor langyos, a tetejét porcukorral megszórom, felszeletelem és egy lapáttal kistányérra téve, már tálalom is!

021_27.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!