Anna konyhája

Karácsonyi almatorta

 

Hozzávalók:

  • 4 tojás,
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt,
  • 1-1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj és kardamom,
  • 1/2 cs. sütőpor,
  • 1 ek. holland kakaópor,
  • 60 dkg hámozott felkockázott savanykás alma,
  • 4 dl almalé,
  • 1 cs. van. pudingpor 5 dl tejhez,
  • 15 gr. zselatin,
  • 5 dkg étcsokoládé,
  • vanília,
  • 50 dkg tehéntúró,
  • 25 dkg tejföl,
  • 20 dkg tejszín

,Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, közben beleszórok 4 dkg cukrot. Beledolgozok a tojássárgákat, majd a fűszerekkel, sütőporral, kakaóval elvegyített lisztet.

26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelek sütőpapírral, és a masszát belesimítom. 200 °C-ra melegített sütőben sütöm kb.20 percig.

A pudingport 4 ek. almalével és 3 dkg cukorral összekeverem.. A maradék almalevet felforralom. beleszórom az almát és belevegyítem a feloldott pudingport.Kevergetve 1 percet főzöm, majd kihűtöm.

A kompótot a piskótára halmozom, és kb. 30 percre a hűtőbe állítom.

A túrót vaníliával,maradék cukorral, tejföllel összedolgozom. A tejszínt kemény habbá verem. a zselatint 1 dl vízben feloldom, majd 3 ek. túrókrémet vegyítek bele. A maradék krémhez adjuk, beleforgatjuk a tejszínhabot, és a kompótra halmozzuk. Végül a tortát hűtőszekrénybe állítjuk. Tálalás előtt a tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

karacsony_2009_017.jpg

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!