Hozzávalók:
- 4 tojás,
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt,
- 1-1 csipet őrölt szegfűszeg, fahéj és kardamom,
- 1/2 cs. sütőpor,
- 1 ek. holland kakaópor,
- 60 dkg hámozott felkockázott savanykás alma,
- 4 dl almalé,
- 1 cs. van. pudingpor 5 dl tejhez,
- 15 gr. zselatin,
- 5 dkg étcsokoládé,
- vanília,
- 50 dkg tehéntúró,
- 25 dkg tejföl,
- 20 dkg tejszín
,Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval, közben beleszórok 4 dkg cukrot. Beledolgozok a tojássárgákat, majd a fűszerekkel, sütőporral, kakaóval elvegyített lisztet.
26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelek sütőpapírral, és a masszát belesimítom. 200 °C-ra melegített sütőben sütöm kb.20 percig.
A pudingport 4 ek. almalével és 3 dkg cukorral összekeverem.. A maradék almalevet felforralom. beleszórom az almát és belevegyítem a feloldott pudingport.Kevergetve 1 percet főzöm, majd kihűtöm.
A kompótot a piskótára halmozom, és kb. 30 percre a hűtőbe állítom.
A túrót vaníliával,maradék cukorral, tejföllel összedolgozom. A tejszínt kemény habbá verem. a zselatint 1 dl vízben feloldom, majd 3 ek. túrókrémet vegyítek bele. A maradék krémhez adjuk, beleforgatjuk a tejszínhabot, és a kompótra halmozzuk. Végül a tortát hűtőszekrénybe állítjuk. Tálalás előtt a tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: