Anna konyhája

Ketchup vagy fűszeres paradicsom

Hozzávalók:

  • 1 kg kápia paprika kicsumázva,
  • 5-6 db sárgarépa felszeletelve,
  • 20 dkg vöröshagyma,
  • 5-6 gerezd fokhagyma,
  • 1 db kisebb zeller gumó,
  • 2-3 birsalma vagy körte,
  • 2 tk só,
  • 3 ek. cukor,
  • 1 kk őrölt bors,
  • 3 ek mustár,
  • 1/2 ek ecet,
  • 5 db babérlevél,
  • 1 csokor tárkonylevél,
  • 1 csokor petrezselyemlevél,
  • 1 csokor bazsalikom,
  • 1 kk őrölt kakukkfű,
  • 1 kk őrölt gyömbér,
  • 1-2 szál kapor,
  • kb 2,5 – 3 l házi paradicsomlé.

Elkészítése:

A hozzávalókat megtisztítom, felszeletelem és egy nagy fazékba rakom. A fűszereket rászórom, paradicsomlével felöntöm úgy, hogy  ellepje.Puhára főzöm, hűlni hagyom,majd  összeturmixolom. Levesszűrőn  átszűröm, hogy teljesen sima, krémes legyen. Ismét visszateszem a tűzre, és egyet még forralok rajta,közben kóstolgatom, és ha szükségesnek érzem utólag alakítom az ízeket. Akkor jó, ha a fűszerek egységes, harmonikus ízvilágot eredményeznek, megfelelnek a mi egyéni  ízlésünknek.
.Az egyes összetevők aránya változtatható attól függően, hogy melyik ízt szeretnénk jobban hangsúlyozni.

1/2 mk. Na-benzoátot keverek bele és már mehet is az üvegbe. Légmentesen lezárom és száraz dunsztba teszem. Mikor kihűlt, mehet a kamrába!

Ebből a mennyiségből 6 db 5 dl-es üveg lett tele.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!