Hozzávalók:
- 1/4 kg porcukor,
- 2 tojás,
- 1 kk.őrölt szegfűszeg,
- 1 kk.fahéj,
- 25 dkg langyosított méz,
- 1 ek zsír,
- 6 ek baracklekvár,
- 80 +20 dkg liszt,
- 2 dkg szalakáli,
- 1 dkg szódabikarbóna,
- 1 tojás kenéshez
Elkészítése:
5 dl tejet meglangyosítok és 2 pohárba megfelezem.
Egyikbe teszem a szalakálit, a másikba a szódabikarbónát és pár perc alatt felfuttatom őket.
Egy tálba teszem a 80 dkg lisztet, hozzáadom a porcukrot, 2 tojást,a langyos mézet, a zsírt, a baracklekvárt,a fűszereket és a langyos tejjel összegyúrom. Fóliával lefedem és 1 napra a hűtőbe teszem.
Másnap hozzágyúrom a megmaradt 20 dkg lisztet. Hogy könnyebben dolgozzak három részre vesszem..
1 cm vastagra kinyújtom és tetszőleges formákkal kiszaggatom.. Sütőpapírral kibéleljük a tepsimet .Egymástól jókora távolságot hagyva rakom a tepsibe, mert nőni fognak. Tetejüket tojással bekenem. Előmelegített, 180 °C-s sütőbe sütöm.
Süteményes dobozt selyempapírral bélelve,lezárva , nagyon sokáig elálló sütemény!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: