Anna konyhája

Diós – mákos – túrós rúd

022_3_.JPG
 

Hozzávalók:

  • 60 dkg leveles tészta (margarinból vagy hájból )
  • 20dkg pirított,darált dió
  • 20 dkg darált mák
  • 25 dkg áttört túró
  • 10-10 dkg cukor
  • van cukor
  • fahéj
  • méz
  • tej
  • 2 db tojás
  • 1 ek .tejföl

Elkészítése:

A leveles tésztát 20×30 cm-re kinyújtom,hosszában harmadolom. Az egyik harmadán hosszára merőlegesen,  egymással párhuzamos, ujjnyi széles csíkokra vágom. A középső harmadra teszem a tölteléket. A harmadik harmaddal letakarom, ujjammal körbe lenyomom és a csíkozott harmaddal befedem.
Tetejét felvert tojással bekenem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Előmelegített sütőben ,200 °C-on,15-20 perc alatt arany színűre sütöm.

006_3__2.JPG

007_3_.JPG

008_5_.JPG

 

030_2_.JPG

Dió töltelék:

A diót egy serpenyőben megpirítom,ledarálom. Egy edénybe teszem,tetszés szerint cukrozom ( 10-15 dkg ),egy ek.mézet, egy kk.fahéjat és annyi tejet teszek hozzá, hogy összekeverhető legyen. Lassú tűzön forralok egyet rajta és hagyom kihűlni. (aki szereti apróra vágott kandírozott sárgabarackot is szórhat bele vagy a töltelékre csepegtetett sárgabarack dzsem se rontja el )

Mák töltelék:

A darált mákba cukrot, 1 ek. mézet, 1 kk. fahéjat,vaníliát és annyi tejet teszek, hogy összekeverhető legyen.Forralok rajta egyet és hagyom kihűlni. (nagyon finom,ha a töltelékbe nyomkodunk pár  szem meggy befőt et )

Túró töltelék:

A túrót krumpli nyomón átnyomom, megcukrozom,egy tojássárgáját,vaníliát ,egy ek. tejfölt,majd a felvert tojásfehérje habját adom hozzá. ( aki szereti mazsolát is szórhat bele )

  

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!