Hozzávalók:
- 60 dkg leveles tészta (margarinból vagy hájból )
- 20dkg pirított,darált dió
- 20 dkg darált mák
- 25 dkg áttört túró
- 10-10 dkg cukor
- van cukor
- fahéj
- méz
- tej
- 2 db tojás
- 1 ek .tejföl
Elkészítése:
A leveles tésztát 20×30 cm-re kinyújtom,hosszában harmadolom. Az egyik harmadán hosszára merőlegesen, egymással párhuzamos, ujjnyi széles csíkokra vágom. A középső harmadra teszem a tölteléket. A harmadik harmaddal letakarom, ujjammal körbe lenyomom és a csíkozott harmaddal befedem.
Tetejét felvert tojással bekenem és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem. Előmelegített sütőben ,200 °C-on,15-20 perc alatt arany színűre sütöm.
Dió töltelék:
A diót egy serpenyőben megpirítom,ledarálom. Egy edénybe teszem,tetszés szerint cukrozom ( 10-15 dkg ),egy ek.mézet, egy kk.fahéjat és annyi tejet teszek hozzá, hogy összekeverhető legyen. Lassú tűzön forralok egyet rajta és hagyom kihűlni. (aki szereti apróra vágott kandírozott sárgabarackot is szórhat bele vagy a töltelékre csepegtetett sárgabarack dzsem se rontja el )
Mák töltelék:
A darált mákba cukrot, 1 ek. mézet, 1 kk. fahéjat,vaníliát és annyi tejet teszek, hogy összekeverhető legyen.Forralok rajta egyet és hagyom kihűlni. (nagyon finom,ha a töltelékbe nyomkodunk pár szem meggy befőt et )
Túró töltelék:
A túrót krumpli nyomón átnyomom, megcukrozom,egy tojássárgáját,vaníliát ,egy ek. tejfölt,majd a felvert tojásfehérje habját adom hozzá. ( aki szereti mazsolát is szórhat bele )
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: