Hozzávalók:
- 12,5 fehér tönkönybúzaliszt,
- 1 tk szezámmag,
- 1 tk lenmag,
- 1 tk só,
- 3 dkg vaj,
- 7 dkg reszelt sajt,
- 0,6 dl tej,
- 1 tk mustár,
Elkészítése:
A liszthez hozzákeverem a szezámmagot, a lenmagot, a sót, a reszelt sajtot, a mustárt,majd a felkockázott hideg vajjal az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tejet és összegyúrom a tésztát.
Folpackba csomagolom és 1 órára a hűtőbe teszem. Két sütőpapír között 2-3 mm vékonyra kisodrom, kerek formára kiszaggatom vagy 5×5 cm-es négyzetekre felvágom.
Ezeket a vékony kis lapokat sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és aranybarnára sütöm. Rácsra szedve hagyom kihűlni.
Önmagában is remek ropogtatnivaló, de bármilyen sós mártogatóssal is kínálhatom.
A receptet itt találtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: