Hozzávalók:
- 1 csokor újhagyma,
- 50 dkg csiperkegomba,
- 10 dkg császárszalonna,
- só,
- bors,
- olívaolaj,
- 1 db kaliforniai paprika,
- 4 tojás,
- 10 dkg reszelt sajt + egy kevés a tetejére,,
- 8 db tortilla lap,
Elkészítése:
Az újhagymát felkarikázom. A gombát egy szűrőbe teszem és folyóvíz alatt megmosom, majd lecsöpögtetem és felkockázom.
Egy evőkanál olívaolajon a felkockázott szalonnát lepirítom, majd 2 perc múlva hozzáadom a hagymát és a gombát.
Sózom, borsozom, 4 percig összesütöm, majd hozzáadom a felkockázott paprikát.
A tojásokat felverem, belekeverem a reszelt sajtot, majd a forró ragura öntöm és kevergetve összesütöm, de vigyázok, hogy a tojás ne száradjon ki.
Ezt a remegős-kocsonyás állagú tojásos ragut egy evőkanál segítségével a tortilla lapokat betöltöm, palacsinta szerűen feltekerem, és egy kiolajozott sütőformába egymás mellé rendezem. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórom, és 190 °C-os sütőben a sajtot ráolvasztom.
Ketchuppal gazdagon meglocsolva tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: