Anna konyhája

Gombás-szalonnás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók:

  1. 1 csokor újhagyma,
  2. 50 dkg csiperkegomba,
  3. 10 dkg császárszalonna,
  4. só,
  5. bors,
  6. olívaolaj,
  7. 1 db kaliforniai paprika,
  8. 4 tojás,
  9. 10 dkg reszelt sajt + egy kevés a tetejére,,
  10. 8 db tortilla lap,

Elkészítése:

Az újhagymát felkarikázom. A gombát egy szűrőbe teszem és folyóvíz alatt megmosom, majd lecsöpögtetem és felkockázom.

Egy evőkanál olívaolajon a felkockázott szalonnát lepirítom, majd 2 perc múlva hozzáadom a hagymát és a gombát.

Sózom, borsozom, 4 percig összesütöm, majd hozzáadom a felkockázott paprikát.

A tojásokat felverem, belekeverem a reszelt sajtot, majd a forró ragura öntöm és kevergetve összesütöm, de vigyázok, hogy a tojás ne száradjon ki.

Ezt a remegős-kocsonyás állagú tojásos ragut egy evőkanál segítségével a tortilla lapokat betöltöm, palacsinta szerűen feltekerem, és egy kiolajozott sütőformába egymás mellé rendezem. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórom, és 190 °C-os sütőben a sajtot ráolvasztom.

Ketchuppal gazdagon meglocsolva tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!