Anna konyhája

Gyömbéres édesburgonya krémleves

Hozzávalók:

  1. kb 45-50 dkg édesburgonya,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 2 gerezd fokhagyma,
  4. 10 dkg bacon,
  5. só,
  6.  bors,
  7. 1 kk reszelt gyömbér,
  8. 1/2  tk chili pehely,
  9. 8 dl csirke alaplé,
  10. 1 csipet cayenne-bors
  11. olaj,

A levesbetéthez :

  1. 10-15 dkg édesburgonya,
  2. só,
  3. 1 tojássárgája,
  4. durumliszt,

Elkészítése:

1 ek olajon megpirítom az apróra felkockázott vöröshagymát, majd rádobom a meghámozott és felkockázott édesburgonyát. Összekeverem és felöntöm az alaplével. Rászórom a fűszereket, lefedem és puhára főzöm a burgonyát. Egy szűrőkanállal kiveszem belőle a levesbetétnek szánt burgonya mennyiséget és félreteszem. A levest botmixerrel krémesre turmixolom és beállítom a kívánt sűrűséget.

A félretett édesburgonyát villával összetöröm, sózom, hozzáadom a tojássárgáját  és annyi lisztet, hogy puha, de kezelhető állagú tésztát kapjak. Lisztezett felületen egészen vékony kis  rudakat sodrok belőle, majd késsel mogyorónyi kis darabokra vágom.

A forrásban lévő levesbe dobom és addig főzöm, amíg a leves tetejére feljönnek a kis gombócok.

A felkockázott bacont egy kevés olajon megpirítom és tálaláskor a leves tetejére szórom.

 

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!