Hozzávalók:
- 35 dkg liszt,
- 25 dkg túró,
- 2 tk sütőpor,
- 6 dkg olvasztott margarin,
- csipet só,
- 1 tojás,
A töltelékhez:
- 25 dkg túró,
- 3 ek porcukor,
- csipet só,
- 1 tojás,
- 1 ek vanília kivonat,
- 20 dkg kék áfonya vagy aszalt meggy,
- 2 ek tej a lekenéshez,
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom. ( nekem 1-2 evőkanálnyi tejet kellett hozzátennem ) Enyhén lisztezett felületen 1/2 cm vastagra kinyújtom, ez kb 30 x 40 cm-es téglalap lesz.
A töltelékhez a túrót összekeverem a tojással, a cukorral, csipet sóval és a vaníliával. Botmixerrel krémesre keverem, majd egyenletesen elsimítom a tésztán. Megszórom az áfonyával, majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerem, mint a bejglit. Recés késsel kb 1 cm-es csigákat vágok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180°C-os sütőben , kb 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: