Anna konyhája

Duplán túrós csiga

Hozzávalók:

  1. 35 dkg liszt,
  2. 25 dkg túró,
  3. 2 tk sütőpor,
  4. 6 dkg olvasztott margarin,
  5. csipet só,
  6. 1 tojás,

A töltelékhez:

  1. 25 dkg túró,
  2. 3 ek porcukor,
  3. csipet só,
  4. 1 tojás,
  5. 1 ek vanília kivonat,
  6. 20 dkg kék áfonya vagy aszalt meggy,
  7. 2 ek tej a lekenéshez,

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom. ( nekem 1-2 evőkanálnyi tejet kellett hozzátennem ) Enyhén lisztezett felületen 1/2 cm vastagra kinyújtom, ez kb 30 x 40 cm-es téglalap lesz.

A töltelékhez a túrót összekeverem a tojással, a cukorral, csipet sóval és a vaníliával. Botmixerrel krémesre keverem, majd egyenletesen elsimítom a tésztán. Megszórom az áfonyával, majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerem, mint a bejglit. Recés késsel kb 1 cm-es csigákat vágok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180°C-os sütőben , kb 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!