Anna konyhája

Sajtos-fűszervajas kijevi mellfilé hagymás-sütőtökös burgonyapürével

Hozzávalók:

  1. 2 egész csirkemellfilé,
  2. só,
  3. bors,
  4. 3 gerezd áttört fokhagyma,
  5. 1 kis csokor petrezselyem,
  6. 10 dkg vaj,
  7. 10-15 dkg  sajt,
  8. 1 kis csokor petrezselyem,
  9. 5-6 oregánó levél,
  10. 3 egész tojás,
  11. liszt és kukoricapehely a panírhoz,

A sütőtökös püréhez:

  1. 1/2 sonkatök,
  2. 1 db közepes burgonya,
  3. só,
  4. 2 ek tej vagy tejszín,
  5. 5 dkg vaj,
  6. 1 nagy fej vöröshagyma,
  7. olaj,

Elkészítése:

A fűszeres vaj elkészítésével kezdem előző nap. A puha vajat a sóval, borssal, fokhagymával,  a megmosott, és leszárított petrezselyemmel és az oregánóval együtt az aprítóba teszem, és krémesre keverem.

A vajas keveréket egy darab folpackra kanalazom, szaloncukor formára csomagolom, és felhasználásig  a mélyhűtőbe teszem.

A csirkemellet megmosom és leszárítom. A bőrét lehúzom.  A kis mell lebenyeket lemetszem és félreteszem, esetleg levesbe elhasználom. 

A  fél melleket lapjában ketté vágom, így 8 szeletet kapok. Két fólia között a szeleteket finoman kiklopfolom, ezzel ki is alakítom a hússzeletek alakját. Sózom, borsozom, és betöltésig a hűtőben pihentetem, így könnyebb lesz vele dolgozni.

A mélyhűtőből elővett fűszeres vajat hosszában kettévágom egy  forróvízbe mártott, éles késsel.

A sajtot és a vajat 8 db rúdra vágom.

2-2 rúdat a hússzeletek széléhez illesztem, a végét és az oldalát ráhajtom, majd az egészet feltekerem. Kézzel finoman meghengergetem. ( hasonló kis csomagokat készítek, mint a töltött káposztánál )

A panírozáshoz a kukoricapelyhet egy aprítóba teszem, és morzsalékosra aprítom.

Lisztbe, felvert tojásba, majd kukoricapehely morzsába forgatom. Bő, közepesen forró olajban, ( olajsütőben 160 °C ) oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetem a felesleges olajat. Letakarva 10 percig pihentetem, majd éles késsel 2 cm széles szeletekre vágom.

A megtisztított burgonyát és a sütőtököt felaprítom és sós vízben puhára főzöm.

Közben a vöröshagymát felaprítom és 2 evőkanál olajon megpárolom, majd aprítóba teszem és pépesre darálom.

A megfőtt sütőtököt és burgonyát krumplitörőn átnyomom, hozzáadom a hagymapürét, a tejet, a vajat, sózom, borsozom, majd géppel habosra keverem. Habzsákba teszem és a hússzeletek mellé nyomom. Friss petrezselyemlevéllel megszórva tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anna says:

    Kedves Erzsi ! Bioboltban veszem ! Jó sütögetést ! Üdv: Anna

  2. Mészáros Gyula Istvánné says:

    Kedves Anna!

    Véletlen találtam az oldaladra. Az egyik kenyeres receptedben rozskorpát használtál. Hol lehet ilyet kapni?
    Sehol nem találtam.

    Köszönettel: Erzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!