Hozzávalók:
- 2 csomag Oreo keksz, ( 30 db )
- 6 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg mascarpone,
- 5 dl habtejszín,
- 1,5 csomag habfixáló,
- 1 csomag főzés nélküli csokoládé puding,
- 5 dl tej,
- ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer,
- 5 dkg reszelt étcsokoládé,
Elkészítése:
Az Oreo kekszet sodrófával durvára összetöröm, ráöntöm az olvasztott vajat és összekeverem. Egy kb 20 x 30 cm-es, mélyebb üvegtál aljába egyenletesen elterítem.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverem. A mascarponét a cukorral géppel kikeverem, majd több lépésben, kézzel hozzákeverem a tejszínhabot. Kb 2/3-át a keksz tetejére simítom és mindkettőt a hűtőbe teszem.
A pudingport összekeverem a tejjel. Géppel pár percig keverve besűrítem, majd a tejszínes krém tetejére simítom. Visszateszem a hűtőbe, hogy a puding egy kissé megkössön.
A maradék tejszínes krémet a tetejére simítom, majd a reszelt csokoládéval gazdagon megszórom.
Érdemes fogyasztás előtti napon elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: