Hozzávalók:
- 10 dkg liszt,
- 10 dkg búzadara,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 2 db tojás,
- 8 dkg cukor,
- 1 tk vaníliakivonat,
- 7 dkg olvasztott vaj,
- 2,5 dl tejföl,
- szilva + őszibarack vagy sárgabarack,
- vaj a sütőforma kikenéséhez,
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverem a cukorral, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a tejföllel, majd hozzákeverem a liszt+ dara + sütőpor keverékét. ‘-2 órára a hűtőbe teszem pihenni, hogy a dara megdagadjon.
Egy sütőformát kivajazok, a masszát beleöntöm, majd a megtisztított, kimagozott és felszeletelt gyümölccsel a tetejét kirakom, kicsit belenyomkodom.
180 °C-os sütőben, légkeverésen, 30- 35 perc alatt készre sütöm. Frissen az igazi!
Ha maradna másnapra is, pár fordulatra a mikróba teszem, és teljesen felfrissül !
Nagyon tetszik, holnap kipróbálom👌