Anna konyhája

Grízes pite szilvával

Hozzávalók:

  1. 10 dkg liszt,
  2. 10 dkg búzadara,
  3. 1/2 csomag sütőpor,
  4. 2 db tojás,
  5. 8 dkg cukor,
  6. 1 tk vaníliakivonat,
  7. 7 dkg olvasztott vaj,
  8. 2,5 dl tejföl,
  9. szilva + őszibarack vagy sárgabarack,
  10. vaj a sütőforma kikenéséhez,

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverem a cukorral, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a tejföllel, majd hozzákeverem a liszt+ dara + sütőpor keverékét. ‘-2 órára a hűtőbe teszem pihenni, hogy a dara megdagadjon.

Egy sütőformát kivajazok, a masszát beleöntöm, majd a megtisztított, kimagozott és felszeletelt gyümölccsel a tetejét kirakom, kicsit belenyomkodom.

180 °C-os sütőben, légkeverésen, 30- 35 perc alatt készre sütöm. Frissen az igazi!

Ha maradna másnapra is, pár fordulatra a mikróba teszem, és teljesen felfrissül !

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Lajosne Fenyvesi says:

    Nagyon tetszik, holnap kipróbálom👌


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!