Hozzávalók:
- 2 ek étolaj,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 db karalábé,
- 2 szél sárgarépa,
- só,
- bors,
- húsleveslé,
- 1 kis csokor petrezselyem,
A húsgombóchoz:
- 20 dkg darált sertéshús, ( lehet, darált marha, csirke, pulyka.. )
- só,
- bors,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 ek aprított petrezselyem,
- étolaj a sütéshez,
Elkészítése:
A darált húst összekeverem az áttört fokhagymával és a fűszerekkel, és apró, mogyorónyi gombóckákat formázok belőle. Egy serpenyőben olajat hevítek és szép aranybarnára sütöm a kis gombócokat. Kiszedem és félreteszem.
Egy közepes méretű lábosban felhevítem az olajat, rádobom a megtisztított és felaprított zöldségeket, a fokhagyma gerezdeket, és kissé lepirítom. Sózom, borsozom, majd felöntöm annyi alaplével, amennyi éppen ellepi a zöldségeket. Lefedem és puhára főzöm. Botmixerrel teljesen krémesre aprítom, majd egy levesszűrön átszűröm. Visszaöntöm az eredeti főzőedénybe, ha szükséges hígítom, illetve fűszerezem. Aprított petrezselyemmel megszórva, a kisütött húsgombócokkal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: