Anna konyhája

Hasselback-csirke francia hagymakarikákkal és sajtos mártogatóssal

Hozzávalók a csirkéhez:

  1. 4 fél csirkemell, (kb 80 dkg )
  2. 5-6 ek olívaolaj,
  3. só,
  4. bors,
  5. 20 dkg sajt,
  6. 20 dkg bacon,
  7. 4 fej vöröshagyma,

A mártogatóshoz:

  1. 25 dkg natúr krémsajt,
  2. 2 ek tejföl,
  3. só,
  4. bors,
  5. 5 dkg reszelt sajt,
  6. 1 fej lila hagyma vagy 1 csokor újhagyma,

A francia hagymakarikákhoz:

  1. 4-6 nagy vöröshagyma,
  2. 20-25 dkg liszt,
  3. 2-2,5 dl szódavíz vagy világos sör,
  4. 1 tojás
  5. 12 g  sütőpor
  6. bors
  7. olaj a sütéshez,
  8.  

Elkészítése:

A mártogatóssal kezdem. Simára keverem a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, ízesítem sóval, borssal. Beleforgatom a reszelt sajtot és a felaprított hagymát. A hűtőbe teszem felhasználásig.

A csirkemelleket megmosom, szárazra törlöm és beirdalom 1,5 cm sűrűségben, a kétharmadnyi mélységben úgy, hogy az aljuk egyben maradjon.

Az olívaolajat összekeverem az áttört fokhagymával, a borssal és a sóval. Alaposan bedörzsölöm a csirkemelleket a fűszeres olajjal a rések között is.

A baconszeleteket kettévágom, a vöröshagymát vékonyan felkarikázom, a sajtot felszeletelem, majd felváltva egy-egy szeletet illesztek a bevágásokba.

A leeső hagymadarabokat felaprítom, kevés olajon pár percig pirítom, majd az előkészített mellfilék tetejére szórom.

Sütőtálra helyezem, majd 200 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt készre sütöm.

Amíg a hús sül  elkészítem a ropogós hagymakarikákat.

A megtisztított vöröshagymát 1 cm vastag szeletekre vágom, karikákra szétszedem.

A  palacsinta tészta hozzávalóit simára keverem, majd a hagymakarikákat több részletben beleforgatom.

190 °C-os olajban szintén több részletben ropogósra sütöm. Csöpögtető rácsra teszem, majd azonnal fogyasztható. Akár önmagában vagy csak mártogatóssal is fogyasztható.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!