Hozzávalók a tésztához: ( 8 db )
- 12 dkg liszt,
- 3 dkg keményítő,
- csipet só,
- 12 dkg puha vaj,
- 12 dkg natúr krémsajt,
A mákos töltelékhez:
- 20 dkg darált mák,
- 8 dkg cukor,
- 3-4 ek. tejföl,
- 2 tojás,
- 1 mk. őrölt fahéj,
- 1/2 citrom reszelt héja,
- 8 ek darabos meggylekvár,
Elkészítése:
A vajat és a krémsajtot robotgéppel krémesre keverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, és gyorsan tésztát gyúrok. Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem legalább fél órára.
A tésztát a hűtőből kiveszem és nyolc részre osztom. Lisztezett felületen egyenként kinyújtom, majd a kis piteformákba illesztem-nyomkodom a tésztát úgy, hogy szép kis pereme legyen. Visszateszem a hűtőbe fél órára.
Amíg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket. A mákot összekeverem a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, a citromhéjjal és a fahéjjal. A tojásfehérjét csipet só hozzáadásával kemény habbá verem, majd lazán a mákos töltelékhez keverem.
A kihűtött tészta alját jó vastagon megkenem meggylekvárral. Rásimítom a mákos tölteléket és 180 °C-on, kb 25-30 percig sütöm, amíg a pite teteje halványan megbarnul. Hagyom teljesen kihűlni. Porcukorral meghintem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: