Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése:
- 20 dkg rétesliszt,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 1 ek. étolaj,
- 1 ek. olivaolaj,
- langyos víz
- pici só,
A feltét hozzávalói:
- 20 -30 dkg házi, füstölt sonka,
- 2 csomag mozzarella,
- 4 kisebb fej vöröshagyma,
- frissen szedett bazsalikomlevél,
- 20 dkg szeletelt sajt,
- pizzánként 1-1 db tojás,
- ketchup,
A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem
pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.
Négy részre osztom. A pizzasütő méretére kisodrom őket, majd a tortilla lapokat a pizzasütő lemezre teszem.
A tetejét ketchuppal lekenem, megszórom frissen szedett, felaprított bazsalikomlevéllel, rámorzsolom a mozzarellát, ráterítem a hajszálvékonyra felszeletelt sonkát, a felkarikázott vöröshagymát, majd rárakom a sajtszeleteket. A közepébe ütök 1-1 tojást.
Forró sütőben ( 200 °C ) kb 10-15 perc alatt készre sütöm. A szélét figyelem, és amikor barnulni kezd, szép ropogós, akkor kész. Azonnal fogyasztjuk !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: