Hozzávalók:
- 2 x 40 dkg leveles tészta,
- 1/2 fej fehér káposzta,
- só,
- őrölt bors,
- 3 ek olaj,
- 1 db tojás,
Elkészítése:
A káposztát kisebb darabokra vágom, majd az aprítóban durvára felaprítom. Egy lábosba teszem, sózom, borsozom, majd ráöntöm az olajat. Időnként kevergetve, 20-25 perc alatt megpárolom.
Az egyik leveles tésztát enyhén kisodrom, rákenem a káposztás tölteléket, majd ráillesztem a másik ugyanakkorára kisodort tésztalapot. A sodrófát egyszer végiggörgetem rajta, majd kb 1,5-2 cm széles csíkokra szeletelem. Kicsit megcsavarom a tésztacsíkokat, sütőpapíros tepsire rakom őket, a tetejüket tojással lekenem, és 200 °C-os sütőben, 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: