Hozzávalók:
- 60 dkg vegyes vad belsőség ( máj, szív )
- 10 dkg főtt tarja,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 közepes fel vöröshagyma,
- 1 ek paradicsompüré,
- 2 dl paradicsomlé,
- 2 db babérlevél,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- majoránna,
- 1 ek mustár,
- 1 tojás,
- 2-3 db főtt tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- 30 dkg szeletelt bacon,
Elkészítése:
A belsőségeket megmosom,lecsöpögtetem és felkockázom.
A felkockázott szalonnát zsírjára pirítom, megfonnyasztom rajta a felaprított vöröshagymát, majd rádobom a belsőségeket, és erős lángon pár percig kevergetve pirítom.
Hozzáadom a paradicsompürét, a paradicsomlevet, a babérlevelet, a borsot, a fokhagymát, és lefedve, saját gőzében-levében, lassú tűzön puhára párolom, végül rövid lére sütöm.
A tűzről levéve langyosra hűtöm, a babérlevelet eltávolítom, majd ledarálom. Hozzákeverem a tojást, majd az előzőleg apró kockákra vágott tarját, és a főtt tojást. Végül fűszerezem sóval, borssal, a majoránnával, a mustárral, és a felaprított petrezselyemmel.
Egy őzgerinc formát kibélelek a bacon szeletekkel úgy, hogy egymást fedjék, ill. hogy a vége kétoldalt túllógjon a formán. Beleöntöm a pástétomot, egyenletesre elsimítom, majd két oldalról ráhajtom, befedem a bacon szeletekkel.
A forma alá egy lapos tepsit teszek, hogy az esetleg kisülő szaftot felfogja. és előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm. Ekkor kiveszem a sütőből a tepsit, a pástétom szélét egy késsel óvatosan meglazítom, majd egy ügyes mozdulattal a tepsire ráfordítom a pástétomot. Végül visszateszem a sütőbe, és az alsó felét is megpirítom.
Szeletelés előtt egy fél órát pihentetem, különben könnyen szétesik. Melegen és hidegen egyaránt finom !
Vegyes idénysalátát, ecetes savanyúságot, vagy pikáns lekvárt, befőttet egyaránt kínálhatok hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: