Hozzávalók:
- 50 dkg orda vagy ricotta vagy túró,
- 3 tojás,
- 10 dk cukor,
- 2 ek vanília kivonat,
- 5 dkg búzadara,
- 3 dkg liszt,
- csipet só,
Szilvaöntethez:
- 30-40 dkg szilva,
- 1kk őrölt fahéj,
- 1 ek nádcukor,
- 2 dkg vaj,
Elkészítése:
Szétválasztom a tojások sárgáját és fehérjét.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem.
A tojássárgákat a cukorral, az ordával,a vaníliával,a darával és a liszttel gépi keverővel simára, habosra keverem. Kézi habverővel lazán hozzákeverem a tojásfehérje habot.
Egy sütőpapírral kibélelt, kb 20×30 cm-es tepsibe simítom, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen, 25-30 perc alatt készre sütöm.
A megmosott szilvát kimagozom, és felaprítom. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és a cukrot. Ráöntöm a szilvát, megszórom fahéjjal, és lassú tűzön párolom addig, amíg a szilva megpuhul, és a leve besűrűsödik.
A pitét még melegen vagy langyosan szeletelem, szilvaöntettel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: