Anna konyhája

Ricotta pite szilvaöntettel

Hozzávalók:

  1. 50 dkg orda vagy ricotta vagy túró,
  2. 3 tojás,
  3. 10 dk cukor,
  4. 2 ek vanília kivonat,
  5. 5 dkg búzadara,
  6. 3 dkg liszt,
  7. csipet só,

Szilvaöntethez:

  1. 30-40 dkg szilva,
  2. 1kk őrölt fahéj,
  3. 1 ek nádcukor,
  4. 2 dkg vaj,

Elkészítése:

Szétválasztom a tojások sárgáját és fehérjét.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem.

A tojássárgákat a cukorral, az ordával,a vaníliával,a darával és a liszttel gépi keverővel simára, habosra keverem. Kézi habverővel lazán hozzákeverem a tojásfehérje habot.

Egy sütőpapírral kibélelt, kb 20×30 cm-es tepsibe simítom, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen, 25-30 perc alatt készre sütöm.

A megmosott szilvát kimagozom, és felaprítom. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és a cukrot. Ráöntöm a szilvát, megszórom fahéjjal, és lassú tűzön párolom addig, amíg a szilva megpuhul, és a leve besűrűsödik.

A pitét még melegen vagy langyosan szeletelem, szilvaöntettel tálalom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!