Anna konyhája

Epres-joghurtos pohárkrém

Hozzávalók:

  1. 30 dkg sűrű, lecsöpögtetett görög joghurt,
  2. 30 dkg eper,
  3. 4 lapzselatin,
  4. 1/2 citrom leve,
  5. 2-3 ek eritrit steviával,
  6. 2,5 dl habtejszín,
  7. 1 csomag habfixáló,

 

Zselé réteghez:

  1. 3 dl eperlé,
  2. 1 csomag tortazselé,
  3. 1 ek eritrit steviával,

Elkészítése:

A lapzselatint hideg vízbe teszem, beáztatom.

Az epret felaprítom, szűrőben lecsöpögtetem, a levét felfogom.

Az eperlevet (ha nem elég vízzel pótlom ) összekeverem a tortazselével, majd forrásig melegítem. Egy kicsit hagyom hűlni, majd az előkészített poharak aljába elosztom. Hűlni hagyom.

A lecsöpögtetett epret összeturmixolom, és kevés édesítőszerrel együtt  felmelegítem. A beáztatott lapzselatint feloldom benne, hideg vízbe állítom, és lehűtöm, majd összekeverem a hideg joghurttal.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd óvatosan az epres krémhez keverem. A megkötött eperzselé tetejére merem a tejszínes eperkrémet. Félreteszek egy keveset, és csillagcsöves habzsákból rózsákat nyomok a tetejére.

Tálalás előtt 2-3 órára a hűtőbe teszem.

 



 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!