Hozzávalók:
- 30 dkg sűrű, lecsöpögtetett görög joghurt,
- 30 dkg eper,
- 4 lapzselatin,
- 1/2 citrom leve,
- 2-3 ek eritrit steviával,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
Zselé réteghez:
- 3 dl eperlé,
- 1 csomag tortazselé,
- 1 ek eritrit steviával,
Elkészítése:
A lapzselatint hideg vízbe teszem, beáztatom.
Az epret felaprítom, szűrőben lecsöpögtetem, a levét felfogom.
Az eperlevet (ha nem elég vízzel pótlom ) összekeverem a tortazselével, majd forrásig melegítem. Egy kicsit hagyom hűlni, majd az előkészített poharak aljába elosztom. Hűlni hagyom.
A lecsöpögtetett epret összeturmixolom, és kevés édesítőszerrel együtt felmelegítem. A beáztatott lapzselatint feloldom benne, hideg vízbe állítom, és lehűtöm, majd összekeverem a hideg joghurttal.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd óvatosan az epres krémhez keverem. A megkötött eperzselé tetejére merem a tejszínes eperkrémet. Félreteszek egy keveset, és csillagcsöves habzsákból rózsákat nyomok a tetejére.
Tálalás előtt 2-3 órára a hűtőbe teszem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: