Anna konyhája

Karamellkrém

Hozzávalók:

  1. 10 dkg nádcukor,
  2. 1,7 dl dl forró tejszín,
  3. 2 dkg vaj,
  4. 1 ek vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília,
  5. 1 csipet tengeri só,

Elkészítése:

Egy kis lábasban, közepes lángon, aranyszínűre karamellizálom a cukrot. A cukrot rázogatom, de soha nem keverem.

A tűzről leveszem, és állandó keverés mellett, lassan hozzáöntöm a forró tejszínt. Visszateszem a lángra, hozzáadom a vaníliarúd kikapart magjait, és addig melegítem, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik.  Ismét leveszem a lángról, és belekeverem a vajat és a sót. Azután felhasználásig hűlni hagyom a krémet.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!