Hozzávalók: (4 főre)
- 40 dkg főtt csicseriborsó,
- 1 tojás,
- 1 csokor aprított petrezselyemlevél,
- 1 csokor aprított bazsalikomlevél,
- 3 gerezd áttört fokhagyma,
- só,
- bors,
- 7 dkg zsemlemorzsa,
- olaj a sütéshez,
A paradicsomos mártogatóshoz:
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 1 evőkanál méz,
- 2 teáskanál csilikrém,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 ek olaj,
- 2 dkg vaj,
Elkészítése:
A csicseriborsót aprítóba pürésítem, majd egy tálba teszem, és hozzáadom a felaprított fűszereket. Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a zsemlemorzsát, és a tojást is.
Zsemlemorzsával vékonyan beszórok egy vágódeszkát, ráillesztek egy pogácsaszaggatót, és a masszát másfél ujjnyi vastagságúra belenyomkodom. A tetejére egy kevés zsemlemorzsát hintek, és rápacskolom. Leemelem róla a fém hengert, majd az így kapott kerek fasírtokat forró olajban aranybarnára sütöm.
A mártogatóshoz az olajat és a vajat felforrósítom, és megfuttatom rajta a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Felöntöm a paradicsomlével, és kevergetve felforralom.
Hozzákeverem a csilikrémet, és a mézet, majd pár percig gyenge lángon forralva besűrítem.
A kisütött fasírt mellé tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: