Hozzávalók: (3-4 főre )
- 1 db datolyaszilva,
- 1 üveg narancsdzsem,
- 40 dkg natúr görög joghurt,
- 2-3 ek méz,
- 2 dl habtejszín,
- 1 csom. habfixáló,
- 1 ek vanília kivonat,
Elkészítése:
A görög joghurtot előtte nap műanyag szűrőkanálba öntöm. Egy kis tálkára téve a hűtőbe pakolom, és a savót kicsöpögtetem. Teljesen besűrűsödik, és kiváló krémsajt keletkezik. ( természetesen ezt helyettesíthetem bolti, kész krémsajttal is )
A krémsajtot a mézzel habosra kikeverem. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verem, majd a krémsajthoz lazán hozzákeverem.
A datolyaszilvát meghámozom, apró kockákra szeletelem.
A poharak aljába 2 ek tejszínhabos krémsajtot teszek, erre 1 ek narancsdzsemet kanalazok, majd megszórom a datolyaszilvával. A rétegzést megismétlem.
Gyorsan elkészíthető, üde, friss desszert lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: