Anna konyhája

Narancsos-datolyaszilvás pohárkrém

Hozzávalók: (3-4 főre )

  1. 1 db datolyaszilva,
  2. 1 üveg narancsdzsem,
  3. 40 dkg natúr görög joghurt, 
  4. 2-3 ek méz,
  5. 2 dl habtejszín,
  6. 1 csom. habfixáló,
  7. 1 ek vanília kivonat,

Elkészítése:

A görög joghurtot előtte nap műanyag szűrőkanálba öntöm. Egy kis tálkára téve a hűtőbe pakolom, és a savót kicsöpögtetem. Teljesen besűrűsödik, és kiváló krémsajt keletkezik. ( természetesen ezt helyettesíthetem bolti, kész krémsajttal is )

A krémsajtot a mézzel habosra kikeverem. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verem, majd a krémsajthoz lazán hozzákeverem.

A datolyaszilvát meghámozom, apró kockákra szeletelem.

A poharak aljába 2 ek tejszínhabos krémsajtot teszek, erre 1 ek narancsdzsemet kanalazok, majd megszórom a datolyaszilvával. A rétegzést megismétlem.

Gyorsan elkészíthető, üde, friss desszert lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!