Anna konyhája

Spenótos-ricottás gnocchi gombapörivel

Hozzávalók a gombapörkölthöz:

  1. 50 dkg vargánya gomba,
  2. 2-3 ek olaj,
  3. 2 fej vöröshagyma,
  4. 1 ek őrölt piros paprika,
  5. só,
  6. őrölt bors,
  7. 1 csapott ek liszt,
  8. 1 dl tejföl

Elkészítése:

A megtisztított hagymát apróra, a gombát nagyobbra, vastagabbra felszeletelem.

Olajon megpirítom a hagymát, majd felöntöm kb 1/2 dl vízzel és hagyom lassan főni, majd amikor zsírjára lesült, ismét kis vizet öntök alá, hogy lassan pépessé főzöm. Leveszem a tűzről, majd hozzáadom a pirospaprikát és a gombát.  Megkeverem, sózom, borsozom. Visszateszem a tűzre, és kevés víz hozzáadásával,  5-10 percig főzöm.

Közben simára keverem a lisztet és a tejfölt, majd adok hozzá pár kanállal a gomba levéből, hogy ne ugorjon össze a hirtelen melegtől a tejföl, és a habarást hozzákeverem a gombapaprikáshoz. 1-2 percig főzöm, hogy besűrítse a gombát. Frissen, melegen a ricottás gnocchival tálalom.

A hozzávalók a ricottás-spenótos gnocchihoz:

  1. 45 dkg friss spenót vagy 20-25 dkg fagyasztott,
  2. 1 + 1 ek olívaolaj,
  3. 30 dkg ricotta vagy orda,
  4. 5 dkg reszelt száraz sajt,
  5. kb 20-25 dkg liszt,
  6. 2 tojás,
  7. só,
  8. őrölt bors,

Elkészítése:

A forró olajon a spenótot kissé megfonnyasztom, majd alaposan kinyomkodom a felesleges nedvességet. ( főleg a fagyasztott spenótnál ) Összedolgozom a ricottával, a reszelt sajttal, a liszttel, sózom, borsozom, végül a tojásokkal puha, formázható tésztát gyúrok.

Több darabra vágom, és lisztezett felületen ujjnyi vastag rudakat sodrok belőlük. 

2-3 cm-es darabokra vágom, és lobogva forró, sós vízben kifőzöm. Amint feljött a víz tetejére, leszűröm, és egy serpenyőben felforrósított olívaolajra kiszedem. Átforgatom, és a forró gombapörkölttel együtt azonnal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!