Anna konyhája

Húsos tortellini paradicsomos szószban

Hozzávalók a tésztához:

  1. 30 dkg durumliszt,
  2. csipet só,
  3. víz,

Hozzávalók a töltelékhez:

  1. 30 dkg darált sertéshús,
  2. 2 ek olaj,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 2 gerezd fokhagyma,
  5. 2 tojássárgája,
  6. 1 ek sűrített paradicsom,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1 kk morzsolt kakukkfű,

Hozzávalók a mártáshoz:

  1. 0,5 l sűrű paradicsomlé,
  2. 3 gerezd fokhagyma,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1 ek friss, aprított kakukkfű levél
  6. 1 ek friss, aprított petrezselyem levél,
  7. 2 ek friss, aprított bazsalikomlevél,
  8. 2 ek olaj,

A tetejére megszóráshoz:

  1. 15 dkg reszelt parmezán,

Elkészítése:

A tésztával kezdem. A lisztet megsózom, és annyi vizet adok hozzá apránként, hogy kemény, de rugalmas, sima tésztát kapjak. Kerek golyóvá formázom, és letakarva, a hűtőben félórát pihentetem.

Folytatom a töltelékkel.

A hagymákat megtisztítom, és apróra vágom.  2 ek olajat felforrósítok, és a darált húst az apróra vágott hagymákkal együtt, kevergetés mellett lepirítok. 5 percig együtt párolom, majd a tűzről leveszem, és hűlni hagyom.

A sűrített paradicsomot a tojássárgákkal, és a kakukkfűvel együtt a húsos masszába keverem, majd ízesítem sóval, borssal.

A tésztát elfelezem, és sodrógéppel ( vagy sodrófával ) két egyforma méretű téglalapra nyújtom. A sodrógép 6-os fokozatáig nyújtottam.

Az egyik lapon halványan kijelölök 5×5 cm-es négyzeteket, és mindegyik közepére diónyi halmokat rakok a töltelékből. A tésztát a töltelékek között vízszintesen és függőlegesen is vízzel megkenek, és a másik tésztalappal lefedem. A tésztát a töltelékek között erőse összenyomom, és a raviolit derelyevágóval kivágom.

Enyhén forrásban lévő vízben, 1 ek olajjal, adagonként megfőzöm. Amikor a víz tetejére feljönnek a raviolik, szűrőlapáttal kiemelem, és előmelegített tálba teszem.

A mártáshoz 2 ek olajon megfuttatom a felaprított fokhagymát, és a fűszernövényeket, majd a paradicsomlével felöntöm, és pár perces forralással besűrítem.

A raviolikat tányérra teszem, mártással megöntözöm, és reszelt sajtot szórok rá.

 

     

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!