Hozzávalók: (32 darabhoz )
- 25 dkg liszt,
- 2 dkg élesztő,
- 1 kk cukor,
- 1/2 kk só,
- 2 kk frissen aprított-morzsolt rozmaring,
- 1/2 kk frissen őrölt bors,
- 1/2 kk csilipor,
- kb 1-1,5 dl meleg víz,olaj,
Elkészítése:
Összekeverem a lisztet a fűszerekkel.
1 dl meleg vízben feloldom a cukrot, majd felfuttatom az élesztőt.
A fűszeres liszthez hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt és lágy tésztát gyúrok.
A tésztát lisztezett felületen alaposan átgyúrom,, majd egy enyhén kiolajozott kelesztőtálba teszem, és a tetejét is olajjal lekenem. Letakarva, 45 perc alatt a duplájára kelesztem.
A tésztát lisztezett felületre kiborítom, és 4 egyenlő részre vágom, majd tovább 8-8 részre osztom.
Mindegyik darabból kb 15 cm hosszú, vékony rudat sodrok.
A rudakat kiolajozott tepsibe rakom, a sütőt előmelegítem 180 °C -ra, majd kb 30 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütöm. Rácsra teszem hűlni. Zárható dobozban egy hétig is frissen eláll.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: