Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- csipet só,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 4 tk mézeskalács fűszerkeverék, ( őrölt szegfűszeg, fahéj, kardamom, gyömbér,)
- 8 ek cukor,
- 2 tojás,
- 2 tojássárgája,
- 7 dkg zsír,
- 7 dkg margarin,
- 2 ek tejföl,
- 10 ek méz,
Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a zsírt és a margarint egy tálba teszem, és langyosra összemelegítem, hogy a cukor felolvadjon.
Egy keverőtálba kimérem a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a sót, és összekeverem. Hozzáadom a tojásokat és a tejfölt, majd ráöntöm a langyos-folyékony összetevőket, és egy fakanállal összekeverem. Amikor összeállt, egy fóliába csomagolom, és egy éjszíkára a hűtőbe teszem.
Másnap kb fél órát hagyom szoba hőmérsékleten felmelegedni, majd 1/2 cm vékonyra kinyújtom. Mintákat szaggatok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
180 °C-on ,kb 10 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Rácsra stedem, és hűlni hagyom.
Nagyon finom, puha mézeskalács. Selyempapírba csomagolva, egy fémdobozba zárva nagyon sokáig eláll !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: