Anna konyhája

Babos-kolbászos csirke burgonyás gúnárnyakkal

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkecomb,
  2. 1 nagy fej vöröshagyma,
  3. 3-4 gerezd fokhagyma,
  4. 3 ek olaj,
  5. 1 ek pirospaprika,
  6. 50 dkg fejtett bab,
  7. 25 dkg száraz kolbász,
  8. 1 kg hámozott, darabolt paradicsom,
  9. só,
  10. bors,
  11. 1 csokor petrezselyem,

A burgonyás gunárnyakhoz:

  1. 50 dkg burgonya,
  2. 15 dkg liszt,
  3. só,

Elkészítése:

A csirkecombokat megmosom, a forgónál kettévágom, majd szárazra törlöm.Sózom, borsozom, majd őrölt pirospaprikával bedörzsölöm.

A megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázom, majd egy nagyméretű, magas falú serpenyőben vagy cseréptálban puhára párolom az olajon. Rárakom a csirkecombokat, és mindkét oldalukat megpirítom, elősütöm. A combokat kiemelem és félreteszem.

A visszamaradt párolt vöröshagymához hozzáadom a meghámozott és felkockázott paradicsomot, felöntöm 2,5 dl vízzel, sózom, borsozom, és felforralom. Hozzáadom a babot, a felszeletelt kolbászt, majd visszarakom a csirkecombokat is. Lefedve, takaréklángon puhára főzöm kb 1- 1,5 óra alatt.

Ha szükséges, pótolom az elfőtt szaftot. Lehetőleg nem keverem, hanem forgatva rázogatom. Tálaláskor aprított petrezselymet szórok rá.

A gúnárnyakhoz a burgonyát megtisztítom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm. Krumplinyomón áttöröm, megsózom, majd a liszttel összegyúrom. A tésztát több részre osztom, és ujjnyi vastag rudakat sodrok. Kizsírozott tepsibe rakom, a gúnárnyak formába feltekert tésztacsíkokat, és 200 °C-on zsemleszínűre sütöm, 10-15 perc alatt.

Burgonyás gúnárnyakkal, vagy frissen kisült kenyérrel tálalom. 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!