Anna konyhája

Tepsis -fűszeres pulyka

  

Hozzávalók:

  1. 70 dkg pulyka combfilé, 
  2. 2-3 ek olívaolaj,
  3. 1 szál rozmaring,
  4. 3-4 gerezd fokhagyma,
  5. 2-3 db sárgarépa,
  6. 2-3 db újhagyma,
  7. 1 fej fokhagyma,
  8. 2 kisebb cukkini,
  9. 2-3 savanykás alma,
  10. 2-3 fej sonkahagyma,
  11. 2-3 fej lila hagyma,
  12. 6-7 db kicsi krumpli,
  13. 2-3 db csípős paprika,
  14. 2-3 paradicsom,
  15. 2 evőkanál olaj,
  16. só,
  17. bors,
  18. 1 dl fehér bor,

Elkészítése:

A combfilét felszeletelem, besózom, borsozom, olajjal megöntözöm, mellé teszem a rozmaring ágat, és a felszeletelt fokhagymát, majd lefedve, pár órára a hűtőbe teszem.

Másnap leöntöm róla az olajat, adok hozzá vajat, és egy nagyobb, mélyebb serpenyőbe felforrósítom. A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütöm, majd az olajból kiszedem, és félrerakom.

A megtisztított zöldségeket felkockázom, a burgonyát, ha apró, egészben hagyom, a vöröshagymákat kettévágom vagy negyedelem. A fokhagyma gerezdeket egészben hagyom.

A paprikát felszeletelem, a paradicsomot lehéjazom.

Az így előkészített zöldségeket enyhén besózom, zöldség grillel befűszerezem, összeforgatom.

A már használt sütőtálba elterítem a zöldségeket, közé rakom az elősütött hússzeleteket, ( a rozmaring ágat kidobom ) meglocsolom a zöld fűszeres olajjal. Ráöntöm a bort, és lefedve, 180 °C-os sütőben a zöldségeket puhára párolom. Végül leveszem róla a tetőt, és pár perc alatt megpirítom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!