Anna konyhája

Paradicsomos húsgombóc

         

Hozzávalók:

  1. 50 dkg darált marhahús,
  2. 2 gerezd fokhagyma,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 3 ek zsemlemorzsa,
  5. 1 tojás,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 csokor petrezselyem,
  9. olaj a sütéshez,

A paradicsom szószhoz:

  1. 1 fej vöröshagyma,
  2. 2 db kápia paprika,
  3. 1 kg paradicsom,
  4. 1 ek szárított oregánó,

Köretnek:

  1. bazsalikomos zöld metéltet,
  2. frissen készített ( vagy szárított ) cavatelli, vagy bármilyen szószos ételhez való olasz tészta,

Elkészítése:

 A darált húst elkeverem 2 gerezd zúzott fokhagymával, a zsemlemorzsával, a tojással, sóval, borssal, és az aprított petrezselyemmel. Fél órát hagyom pihenni, majd egészen apró, diónyi kis gombócokat formázok belőle. Egy nagyobb méretű, mélyebb serpenyőben, kevés olajon gyorsan körbesütöm őket, majd kiszedem az olajból, és félreteszem.

A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem az apróra felvágott vöröshagymát, és a paprikákat.

A paradicsomokat forró vízbe dobom, majd pár másodperc után szűrőkanállal kiemelem,  a héját lehúzom, majd felkockázom. Hozzáadom a párolt zöldségekhez, sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem. Együtt összeforralom, majd belerakom az elősütött húsgombócokat is. Takarék lángon, lefedve, időnként a serpenyőt megrázogatva puhára főzöm. Közben al dentéra kifőzöm az előkészített tésztát, és ha jól időzítek, azonnal tálalhatok.

Reszelt sajttal és metélő petrezselyemmel beszórtam a tetejét.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!