Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 ek zsemlemorzsa,
- 1 tojás,
- só,
- bors,
- 1 csokor petrezselyem,
- olaj a sütéshez,
A paradicsom szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 db kápia paprika,
- 1 kg paradicsom,
- 1 ek szárított oregánó,
Köretnek:
- bazsalikomos zöld metéltet,
- frissen készített ( vagy szárított ) cavatelli, vagy bármilyen szószos ételhez való olasz tészta,
Elkészítése:
A darált húst elkeverem 2 gerezd zúzott fokhagymával, a zsemlemorzsával, a tojással, sóval, borssal, és az aprított petrezselyemmel. Fél órát hagyom pihenni, majd egészen apró, diónyi kis gombócokat formázok belőle. Egy nagyobb méretű, mélyebb serpenyőben, kevés olajon gyorsan körbesütöm őket, majd kiszedem az olajból, és félreteszem.
A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem az apróra felvágott vöröshagymát, és a paprikákat.
A paradicsomokat forró vízbe dobom, majd pár másodperc után szűrőkanállal kiemelem, a héját lehúzom, majd felkockázom. Hozzáadom a párolt zöldségekhez, sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem. Együtt összeforralom, majd belerakom az elősütött húsgombócokat is. Takarék lángon, lefedve, időnként a serpenyőt megrázogatva puhára főzöm. Közben al dentéra kifőzöm az előkészített tésztát, és ha jól időzítek, azonnal tálalhatok.
Reszelt sajttal és metélő petrezselyemmel beszórtam a tetejét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: