Hozzávalók:
- 1 db vaddisznószív,
- só,
- 10 szem egész bors,
- 3-4 babérlevél,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 1 ek disznózsír,
- 10 dkg füstölt, húsos szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- őrölt bors,
- 1 ek őrölt pirospaprika,
- 2 db zöld paprika, ( csípős is lehet ! )
- 2 db lehéjazott paradicsom,
- 2 dl száraz vörösbor,
- 30 dkg erdei vagy csiperke gomba,
- frissen elkészített nudli,
Elkészítése:
A sertésszívet megmosom, majd annyi vízben, ami éppen ellepi felteszem főni. Sózom, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezem. Félpuhára előfőzöm. A pácléből kiemelem, a vizét félreteszem. A szívet vékony, hosszú csíkokra felvágom.
A felkockázott szalonnát a sertészsírban ropogósra kisütöm. A pörcöt kiveszem és a maradék zsírban a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítom. Rádobom a felszeletelt szívet, pár percig kevergetve lepirítom, majd a tűzről lehúzva rászórom a pirospaprikát, és elkeverem. Felöntöm a vörösborral, és visszateszem a tűzre. Sózom, borsozom, hozzáteszem a felkarikázott zöldpaprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön, lefedve párolom, néha megkeverem. Ha elfőné a levét a vörösborral, vagy a leszűrt páclével lassan, apránként, és fokozatosan pótolom. Mielőtt készre főne, hozzáadom a felszeletelt gombát, és készre főzöm.
A frissen kifőzött nudlit összekeverem a félretett, kisütött szalonnával, és a forró gombás-szívpörkölttel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: