Anna konyhája

Gombás vaddisznószív-tokány nudlival

  

Hozzávalók:

  1. 1 db vaddisznószív,
  2. só,
  3. 10 szem egész bors,
  4. 3-4 babérlevél,
  5. 3-4 gerezd fokhagyma,
  6. 1 ek disznózsír,
  7. 10 dkg füstölt, húsos szalonna,
  8. 1 fej vöröshagyma,
  9. őrölt bors,
  10. 1 ek őrölt pirospaprika,
  11. 2 db zöld paprika, ( csípős is lehet ! )
  12. 2 db lehéjazott paradicsom,
  13. 2 dl száraz vörösbor,
  14. 30 dkg erdei vagy csiperke gomba,
  15. frissen elkészített nudli,

Elkészítése:

A sertésszívet megmosom, majd annyi vízben, ami éppen ellepi felteszem főni. Sózom, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezem. Félpuhára előfőzöm. A pácléből kiemelem, a vizét félreteszem. A szívet vékony, hosszú csíkokra felvágom.

A felkockázott szalonnát a sertészsírban ropogósra kisütöm. A pörcöt kiveszem és a maradék zsírban a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítom. Rádobom a felszeletelt szívet, pár percig kevergetve lepirítom, majd a tűzről lehúzva rászórom a pirospaprikát, és elkeverem. Felöntöm a vörösborral, és visszateszem a tűzre. Sózom, borsozom, hozzáteszem a felkarikázott zöldpaprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön, lefedve párolom, néha megkeverem. Ha elfőné a levét a vörösborral, vagy a leszűrt páclével lassan, apránként, és fokozatosan pótolom. Mielőtt készre főne, hozzáadom a felszeletelt gombát, és készre főzöm.

A frissen kifőzött nudlit összekeverem a félretett, kisütött szalonnával, és a forró gombás-szívpörkölttel tálalom.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!