Anna konyhája

Piszke-őszibarack leves főzés nélkül

 

 

Hozzávalók:

  1. Egres (piszke) és őszibarack vegyesen,
  2. Házi (vagy bolti) bodza szörp,
  3. tej és tejszín fele-fele arányban,
  4. 1/2 citrom kifacsart leve,

Elkészítése:

A folyadékok mennyiségét az határozza meg, hogy mennyire szeretném  hígítani a levest.

A megmosott  és szárától megfosztott egresből egy jó maréknyit félreteszek, a többit összeturmixolom, majd szűrőkanálban átszűröm, a magokat kidobom.

A meghámozott és kimagozott őszibarackot felaprítom, a tejjel, a tejszínnel, a bodzaszörppel és a citromlével együtt összeturmixolom. Hozzáadom az átszűrt egreslevet, és egyet pörgetek még rajta, hogy összekeveredjen. Egy szép tálba kiöntöm, a félretett egrest beledobom,  a hűtőbe teszem, és jól lehűtöm.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!