Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- 8 dkg zabpehely,
- 8 dkg kukoricapehely,
- 20 dkg cukor vagy édesítőszer,
- 1 tk őrölt fahéj,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 1/2 tk sütőpor,
- csipet só,
- 1 kávéskanál vaníliaőrlemény,
- 15 dkg puha vaj,
- 1 db tojás,
- 15 dkg étcsokoládé apróra törve,
- 2 dkg aprított, kimagozott aszalt datolya,
- 2 dkg aprított aszalt füge,
Elkészítése:
A lisztet, a zab,-és kukoricapelyhet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sütőport, és a sót egy keverőtálban összekeverem.
A puha vajat, a cukrot, és a vaníliát géppel habosra kikeverem. Hozzáadom a tojást, és tovább keverem. Apránként adagolom hozzá a lisztes keveréket, és fakanállal tovább keverem. Végül a kétféle felaprított csokoládét, és az aszalt gyümölcsöt is hozzáadom. Fél órára a tésztát a hűtőbe teszem.
Sütőpapírt terítek 2 db 30 x 40 cm-es tepsibe. A tésztából 3 cm-es átmérőjű golyókat formázok enyhén nedves kézzel, és egymástól 7-7 cm távolságra a tepsibe rakosgatom őket.
2 x 16 db golyót tudtam ebből a mennyiségből készíteni.
170 °C-ra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt aranybarnára sütöttem őket. A kekszeket teljes kihűlésig a tepsin hagyom pihenni, csak ezután szedem le őket egy tálcára.
Kiadós,kényeztető, rostgazdag teasütemény !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: