Anna konyhája

Angol csokis-pelyhes keksz

  

Hozzávalók:

  1. 15 dkg liszt,
  2. 8 dkg zabpehely,
  3. 8 dkg kukoricapehely,
  4. 20 dkg cukor vagy édesítőszer,
  5. 1 tk őrölt fahéj,
  6. 1 tk szódabikarbóna,
  7. 1/2 tk sütőpor,
  8. csipet só,
  9. 1 kávéskanál vaníliaőrlemény,
  10. 15 dkg puha vaj,
  11. 1 db tojás,
  12. 15 dkg étcsokoládé apróra törve,
  13. 2 dkg aprított, kimagozott aszalt datolya,
  14. 2 dkg aprított aszalt füge,

Elkészítése:

A lisztet, a zab,-és kukoricapelyhet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sütőport, és a sót egy keverőtálban összekeverem.

A puha vajat, a cukrot, és a vaníliát géppel habosra kikeverem. Hozzáadom a tojást, és tovább keverem. Apránként adagolom hozzá a lisztes keveréket, és fakanállal tovább keverem. Végül a kétféle felaprított csokoládét, és az aszalt gyümölcsöt is hozzáadom. Fél órára a tésztát a hűtőbe teszem.

Sütőpapírt terítek 2 db 30 x 40 cm-es tepsibe. A tésztából 3 cm-es átmérőjű golyókat formázok enyhén nedves kézzel, és egymástól 7-7 cm távolságra a tepsibe rakosgatom őket.

 2 x 16 db golyót tudtam ebből a mennyiségből készíteni.

170 °C-ra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt aranybarnára sütöttem őket. A kekszeket teljes kihűlésig a tepsin hagyom pihenni, csak ezután szedem le őket egy tálcára.

Kiadós,kényeztető, rostgazdag teasütemény !

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!