Anna konyhája

Kukoricapelyhes, sajtos keksz

      

Hozzávalók:

  1. 10 dkg apró szemű zabpehely,
  2. 15 dkg kukoricapehely,
  3. 12 dkg reszelt sajt,
  4. 1 tojás,
  5. 10 dkg vaj vagy margarin,
  6. 1 tk őrölt pirospaprika,
  7. só,
  8. bors

Elkészítése:

A kimért kukoricapelyhet egy papírzacskóba teszem, és sodrófával durvára aprítom.

A hozzávalókat egy keverőtálba kimérem, és kézzel összedolgozom.

Egy 30 x 40 cm-es tepsit a négy sarkánál olajjal bekenem, majd egy sütőpapírt rásimítok. A masszát ráhalmozom, majd a tepsi méretére kézzel ellapogatom. Ráhelyezek egy másik sütőpapírt, és egy sodrófával (esetleg a papír kéztörlő belső hengerével ) egyenletesre elsimítom, lenyomom.

180 °C-ra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt pirosra sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. Éles  késsel tetszőles alakúra és méretűre vágom.

Nagyon ízletes, ropogós rágcsálnivaló.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!