Hozzávalók:
- 10 dkg apró szemű zabpehely,
- 15 dkg kukoricapehely,
- 12 dkg reszelt sajt,
- 1 tojás,
- 10 dkg vaj vagy margarin,
- 1 tk őrölt pirospaprika,
- só,
- bors
Elkészítése:
A kimért kukoricapelyhet egy papírzacskóba teszem, és sodrófával durvára aprítom.
A hozzávalókat egy keverőtálba kimérem, és kézzel összedolgozom.
Egy 30 x 40 cm-es tepsit a négy sarkánál olajjal bekenem, majd egy sütőpapírt rásimítok. A masszát ráhalmozom, majd a tepsi méretére kézzel ellapogatom. Ráhelyezek egy másik sütőpapírt, és egy sodrófával (esetleg a papír kéztörlő belső hengerével ) egyenletesre elsimítom, lenyomom.
180 °C-ra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt pirosra sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. Éles késsel tetszőles alakúra és méretűre vágom.
Nagyon ízletes, ropogós rágcsálnivaló.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: