Anna konyhája

Krémsajt házilag

   

Hozzávalók:

  1. 40 dkg natúr görög joghurt,
  2. ízesítéshez mármilyen friss fűszernövény, fokhagyma, snidling, kapor, bazsalikom, csili paprika,…..

Elkészítése:

Egy műanyag szűrőkanálba keverés nélkül kiöntöm a joghurtot. Egy akkora tálba illesztem, amire pontosan ráilleszkedik, és az alját nem éri el. Egy kis tányért vagy egy kis fedőt teszek a tetejére. A hűtőbe teszem. Kb 2 napig hagyom csöpögni, közben a savót mindig leöntöm. Amikor már száraz marad a tál, nem csöpög ki több savó,—a krémsajt elkészült!  🙂

Lecsöpögtethetjük egy gézanyagon keresztül is.Egy mély tálat kibélelünk gézanyaggal, és beleöntjük a joghurtot. Szorosan összekötjük a széleit, a csomónál átszúrunk rajta egy fakanalat, majd a fakanalat a tál szélére rakjuk úgy, hogy az alja ne érjen a tál aljába.

Fogyasztható natúr, de tetszőlegesen ízesíthető friss fűszerekkel.

Tortakrémek, poharas krémek készítéséhez is kiválóan alkalmas !

fokhagymás-snidlinges ízesítéssel…

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!