Hozzávalók:
- 40 dkg natúr görög joghurt,
- ízesítéshez mármilyen friss fűszernövény, fokhagyma, snidling, kapor, bazsalikom, csili paprika,…..
Elkészítése:
Egy műanyag szűrőkanálba keverés nélkül kiöntöm a joghurtot. Egy akkora tálba illesztem, amire pontosan ráilleszkedik, és az alját nem éri el. Egy kis tányért vagy egy kis fedőt teszek a tetejére. A hűtőbe teszem. Kb 2 napig hagyom csöpögni, közben a savót mindig leöntöm. Amikor már száraz marad a tál, nem csöpög ki több savó,—a krémsajt elkészült! 🙂
Lecsöpögtethetjük egy gézanyagon keresztül is.Egy mély tálat kibélelünk gézanyaggal, és beleöntjük a joghurtot. Szorosan összekötjük a széleit, a csomónál átszúrunk rajta egy fakanalat, majd a fakanalat a tál szélére rakjuk úgy, hogy az alja ne érjen a tál aljába.
Fogyasztható natúr, de tetszőlegesen ízesíthető friss fűszerekkel.
Tortakrémek, poharas krémek készítéséhez is kiválóan alkalmas !
fokhagymás-snidlinges ízesítéssel…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: