Anna konyhája

Paradicsomos bableves

  

Hozzávalók:

  1. 40 dkg fehér bab, (esetleg babkonzerv )
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 3 gerezd fokhagyma,
  4. 10 dkg füstölt, húsos szalonna,
  5. 1 db sárgarépa,
  6. 1 ág szárzeller,
  7. 6 ek sűrített paradicsom vagy sűrű paradicsomlé,
  8. 2 db zöldségleveskocka,
  9. só,
  10. bors,

A levesbetéthez:

  1. 1 db tojás,
  2. 2 ek víz,
  3. kb 3-4 ek liszt,

Elkészítése:

Aszáraz fehér babot előző este bő vízben beáztatom.

Másnap a leveskockákat feloldom 1 l forró vízben, beleöntöm a fehér babot, lefedem, és lassú tűzön felteszem főni.Ha megfőtt, a babot leszűröm, a levet félreteszem.

Közben felforrósítok egy serpenyőt, és aranyszínűre pirítom rajta a felkockázott szalonnát. Kiszedem és félreteszem.

A visszamaradt zsiradékból kiveszek 3 evőkanálnyit és egy fazékba merem, majd megpirítom rajta a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, répát, és a zellert. Hozzáadom a paradicsomlevet, majd felöntöm a félretett bab főzőlevével. Felforralom, közben sózom, borsozom. Közepes lángon addig főzöm, amíg a zöldségek és a bab megpuhulnak. A tűzről levéve botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a leszűrt babot. A megfelelő sűrűségűre beállítom a levest az elpárolgott víz pótlásával.

A tojást egy kis tálba felütöm, egy kevés vizet adok hozzá, és simára keverem vele a lisztet. A nokedli sűrűségű tésztát kell kapjak. Kislyukú nokedli szaggatón a forrásban lévő levesbe szaggatom.

Forralok rajta egyet, és a félretett ropogós szalonnával tálalom. Tejföllel lehet gazdagítani.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!